Dwarsfluiten

Welke hobby doe je dit kan fietsen zijn tot meer?
Plaats reactie
Klavertje
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 apr 2023, 15:49
Werd bedankt: 2 keer

Dwarsfluiten

Bericht door Klavertje »

Ik speel dwarsfluit, inmiddels alweer een lange tijd.(bijna 40 jaar). Nou ja, om eerlijk te zijn, heb ik mijn dwarsfluit ook een tijdje tussendoor voor een aantal jaren laten liggen en dus niets mee gedaan. Dus is het eigenlijk minder dan 40 jaar. Maar goed.

Dwarsfluiten is voor mij inspannende ontspanning, het brengt mij ontspanning, maar ik moet er wel wat voor doen. Ik vind het ook erg leuk om te doen. Ik speel in een orkest en als orkest zijnde treden we af en toe op. Wat dan ook wel wat spanning geeft, zo vlak voor een optreden, maar dat is gezonde spanning!
Ik speel ook wel af en toe voor vrienden, vriendinnen en familie als er iets bijzonders is, zoals een bruiloft of een jubileum.

Inmiddels snap ik niet waarom ik de dwarsfluit een aantal jaren heb laten liggen, want ik zou inmiddels niet meer zonder kunnen.
luc
Site Admin
Berichten: 138
Lid geworden op: 18 mar 2022, 22:05
Gaf bedankjes: 13 keer
Werd bedankt: 18 keer

Re: Dwarsfluiten

Bericht door luc »

Ik denk dat je daar toch wat aanleg moet voor hebben? Dat zou alleszins niets voor mij zijn denk ik.Ik heb ooit ook in een fanfare geweest en speelde met de instrument bungel daarvoren trommel, heb dat 3 jaar gedaan en daarna heb ik er de brui aan gegeven.

luc
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1556
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 120 keer
Werd bedankt: 208 keer
Contacteer:

Re: Dwarsfluiten

Bericht door Roxmarie »

Ik ben ook niet super muzikaal, al heb ik vroeger orgelles gehad en dus 3 jaar daarin les gehad. En dan had je van die voorspelmiddagen. VRESELIJK.

Dat is dus niets voor mij spelen voor publiek, van de zenuwen maak ik tig extra fouten. Ik heb nog wel een keyboard staan, maar deze gebruik ik te weinig.

Ik vind het knap als je de discipline kunt opbrengen om te oefenen en dus in een orkest te spelen.
Plaats reactie