Floriade in Almere

Hier kun je tips vinden over aangelegde tuinen die te bezoeken zijn, tevens informatie over Rommel-/Vlooienmarkten, antiek-markten, enz.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1453
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 108 keer
Werd bedankt: 190 keer
Contacteer:

Floriade in Almere

Bericht door Roxmarie »

Eens in de 10 jaar vind de Floriade plaats ergens in Nederland.

Een geweldige dag vol groen

Wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen kinderprogramma.


Floriade Expo 2022 in Almere

Als je aan het woord ‘tuinbouw’ denkt, waar denk je dan aan?

Over de Floriade

Het is niet gek dat je daarbij aan woorden als ‘struik’, ‘hark’ of ‘moestuintjes’ denkt. Termen als ‘duurzaamheid’, ‘leefbaarheid’ en ‘een hoopvolle toekomst’ komen waarschijnlijk wat minder snel in je op. En dat is hartstikke begrijpelijk.

De tuinbouwsector krijgt vaak niet het podium dat het verdient. Zonde, want tuinbouw is fantastisch! Maar vooral van éssentieel belang voor onze gezamenlijke toekomst.

In een wereld waar natuur vaak plaats moet maken voor beton, glas en staal, is de tuinbouw de sleutel naar een leefbare wereld. In onze ogen zijn de mensen van de tuinbouw, van de hovenier tot de aspergeteler, tot technicus in de kas, superhelden. En deze helden geven we het podium tijdens Floriade Expo 2022.

Eens in de tien jaar komen alle groene grootheden bijeen gedurende deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Van over de hele wereld verzamelen zich experts die groene oplossingen presenteren die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Je kunt het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst en cultuurprogramma. Er is voor ieder wat wils. Kinderen kunnen op expeditie, ouders op proeverij en ondernemers kunnen hun biologisch-afbreekbare kaartjes uitwisselen en de basis leggen voor vruchtbare samenwerkingen.

Floriade inspireert je om groener en gezonder te leven. Zo ga je na een dag op de Expo met allerlei inspirerende ideeën naar huis. Bijvoorbeeld hoe je jouw eigen tuin, balkon of huiskamer kan verrijken. Zo bouw je zelf ook mee aan de groene stad van de toekomst!

Klinkt dit alles jou als muziek in de oren? Reis dan vanaf voorjaar 2022 af naar de groene en gezonde stad van ons land: Almere. Floriade en Almere zijn een half jaar lang hét bloeiende middelpunt van het land.

We geloven dat je het hier zó fijn gaat vinden dat je eigenlijk niet meer weg wil. Gelukkig legt Floriade de basis voor de toekomstige duurzame stadswijk Hortus, waar je maar al te graag zou willen wonen, dus wie weet…

Floriade geeft de tuinbouw het podium dat het verdient. Kom en geniet van groen in al haar geuren en kleuren en laat je verbazen over wat groen allemaal voor ons kan doen.

Zie voor meer informatie en kaarten de officiële website Floriade
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1453
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 108 keer
Werd bedankt: 190 keer
Contacteer:

Re: Floriade in Almere

Bericht door Roxmarie »

De laatste week is ingegaan, aanstaande zondag kun je er voor het laatst naar toe.
Ik ben er inmiddels 2x geweest en vind het erg mooi.
Gebruikersavatar
Peer
Berichten: 157
Lid geworden op: 19 feb 2023, 13:15
Gaf bedankjes: 156 keer
Werd bedankt: 91 keer
Contacteer:

Re: Floriade in Almere

Bericht door Peer »

Als ik het goed heb begrepen was dit ook gelijk de allerlaatste Floriade, die de gemeente Almere ook nog eens ontzettend veel geld heeft gekost.
Nooit meer Floriade: 'Tuinbouwtentoonstelling niet meer van deze tijd'
Gebruikersavatar
Peer
Berichten: 157
Lid geworden op: 19 feb 2023, 13:15
Gaf bedankjes: 156 keer
Werd bedankt: 91 keer
Contacteer:

Re: Floriade in Almere

Bericht door Peer »

Ik kwam ook nog een artikel op het Stadsarchief Rotterdam tegen over de Floriade van 1960 in Rotterdam.
https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek- ... /floriade/
Plaats reactie