Dickens Festijn Deventer

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1565
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 120 keer
Werd bedankt: 209 keer
Contacteer:

Dickens Festijn Deventer

Bericht door Roxmarie »

Elk jaar is er in jawel alweer Deventer, het Dickens Festijn.

https://dickensfestijn.nl/

De stad herleeft in de sfeer van Charles Dickens met prachtige kostuums en personages. Het is zo druk dat je vaak lang in de rij moet staan om binnen te komen. Maar het is zeker de moeite waard, en het is vrij toegankelijk, alleen versnaperingen kosten natuurlijk geld, oh ja en pas op voor de personage (de zakkenroller).

Dickens Festijn Deventer 31e editie
16 & 17 december 2023

Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2023 vindt het iconische Dickens Festijn in Deventer weer plaats! De 19e eeuwse Engelse stad herleeft dan in volle glorie: in het Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. Het festijn trekt vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. “Echt iedereen is blij. We mogen weer! Bezoekers, acteurs, koren, bewoners en organisatie, iedereen geniet volop.”

Praktische informatie.


Het Dickens Festijn is op zaterdag 16 en zondag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Voor de route van het festijn geldt éénrichtingsverkeer. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks door 125.000 bezoekers bezocht. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur.

Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via de Brinkpoortstraat en Keizerstraat naar de ingang van het Dickens Festijn geleid, waar het publiek groepsgewijs wordt toegelaten.


Sfeerimpressie


Foto's
https://dickensfestijn.nl/fotos-2022/#page-content
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1565
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 120 keer
Werd bedankt: 209 keer
Contacteer:

Re: Dickens Festijn Deventer

Bericht door Roxmarie »

Er is ook een Dickens Walk (dus Dickens wandeling) met audio tour te doen, niet op de dagen van het Dickens Festijn, plak er dan nog een paar dagen aan vast.

https://dickensfestijn.nl/dickens-walk- ... ge-content

Dickens Walk

Ervaar de boeken van Charles Dickens op eigen gelegenheid via een audio-tour. Luisteraars worden aan de hand van maar liefst 18 scénes, uitgebeeld op schilderachtige foto’s, meegenomen langs een selectie boeken van Charles Dickens in het Bergkwartier.

Het jaarlijkse Dickens Festijn in de binnenstad van Deventer kon in 2021 helaas niet doorgaan vanwege de corona-pandemie. Maar er is dat jaar wel een Dickens hoorspelwandeling wandeling in samenwerking met Het Theaterschip ontwikkeld; de Dickens Walk. Op 6 december 2022 was het voor het eerst mogelijk deze wandeling met audiotour te lopen.

De wandeling start in de Walstraat, waar bezoekers de victoriaanse tijd in stappen en zich aan de hand van de originele audiotour langs schilderachtige foto’s mee laten voeren door de verhalen van de bekende schrijver. Een hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt. Uiteraard gemaakt in samenwerking met de vele betrokken partijen rondom het Dickens Festijn, waaronder het Theaterschip, Volksonderwijs, LaTalenTia en fotograaf Charles Niël.

Beluister hier een voorproefje:

De wandeling is geschikt voor jong en oud en is te wandelen met mobiele telefoon. Vergeet je koptelefoon niet!
Start: Verlichte Scrooge op kruising Walstraat/ Korte Bisschop/Brink.
Scan (gratis) de QR code en volg de route.

Van 6 t/m 30 december 2023
(16 en 17 december uitgezonderd)

Het is leuk om het in het donker te doen, dan kun je de mooie verlichte kerstversieringen mooi zien, maar goed overdag kan ook, uiteraard.
Plaats reactie