Kinderdijk

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1565
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 120 keer
Werd bedankt: 209 keer
Contacteer:

Kinderdijk

Bericht door Roxmarie »

In Kinderdijk staan vele water en windmolens die op 2 na bewoond zijn.

De 2 die niet bewoond zijn, zijn de museum molens. Je kunt ook varen dit is inbegrepen in de ticketprijzen.

UNESCO
Werelderfgoed Kinderdijk

Duik in een wereld vol water, wind en wilskracht. De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Vaar mee met de rondvaartboot, kom binnen in de museummolens en ontdek de persoonlijke verhalen van de molenaars.


https://kinderdijk.nl/

Houdt rekening met het weer als je erheen wilt want bij ernstige regen zie je de molens vanaf de weg niet eens staan.

Gebruikersavatar
Peer
Berichten: 173
Lid geworden op: 19 feb 2023, 13:15
Gaf bedankjes: 177 keer
Werd bedankt: 101 keer
Contacteer:

Re: Kinderdijk

Bericht door Peer »

Chat GPT weet ook iets over kinderdijk ;)
Chat GPT schreef: Kinderdijk is een iconische locatie in Nederland, wereldberoemd om zijn indrukwekkende rij windmolens die langs de waterkant staan. Gelegen in de Alblasserwaard, niet ver van Rotterdam, is Kinderdijk een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest bezochte toeristische attracties in Nederland.

De naam Kinderdijk betekent letterlijk "Kinderdijk" in het Nederlands. Volgens de legende kreeg het zijn naam omdat de oorspronkelijke nederzetting aan de dijk werd gesticht na de Sint-Elisabethsvloed van 1421, waarbij de overlevenden ook kinderen waren.

De windmolens van Kinderdijk zijn niet alleen een prachtig gezicht, maar hebben ook een cruciale rol gespeeld in de Nederlandse waterhuishouding. Ze werden gebouwd in de 18e eeuw om het waterpeil in de lagergelegen gebieden te reguleren en het land droog te houden. Deze molens zijn een indrukwekkend voorbeeld van menselijke technische innovatie en vindingrijkheid.

Tegenwoordig zijn de molens van Kinderdijk een symbool van Nederlandse waterbouwkunde en een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Bezoekers kunnen de molens van dichtbij bekijken, langs de paden wandelen of zelfs een rondvaart maken door de grachten om de molens vanuit een ander perspectief te zien. Het gebied rond Kinderdijk is ook rijk aan natuur en biedt prachtige landschappen voor wandelaars en fietsers.
Plaats reactie