Maritime museum

Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 1143
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 61 keer
Werd bedankt: 97 keer
Contacteer:

Maritime museum

Bericht door Roxmarie »

https://www.maritiemmuseum.nl/museumhaven/vuurtoren

Maritiem Museum Ontdek het museum
TENTOONSTELLINGEN
Wij maken de vaak onzichtbare maritieme wereld zichtbaarder en vertellen een breed publiek het verrassende verhaal van zijn heden, verleden en toekomst en zijn invloed op onze samenleving. Hiermee willen wij nieuwe generaties inspireren om net als de generaties voor ons voorbij de horizon te kijken.

Dealen met DrugsDEALEN MET DRUGS
Te zien t/m 30 oktober
Ervaar in ‘Dealen met Drugs’ de keiharde wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven (adviesleeftijd 14+). Penoza-schrijfster Chris Westendorp schreef het script voor deze expo waarin jij als bezoeker zélf de hoofdrol speelt.


De HavenDE HAVEN
Nu te zien!
Ga koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, dankzij objecten uit onze indrukwekkende collectie. Tientallen scheepsmodellen, waarvan een deel decennia lang niet te zien is geweest, zijn speciaal voor deze expo uit het depot gehaald.


ZeemonstersZEEMONSTERS
Nu te zien!
In de familietentoonstelling 'Zeemonsters' (4+) ontmoet je het monster van Loch Ness, de Kraken, een reuzenkrab of zeemeerminnen. Ontdek jij of ze echt bestaan?


Offshore ExperienceOFFSHORE EXPERIENCE
Permanent
Ga mee op een uitdagende zoektocht naar energie. Je waant je op open zee en tot drie kilometer onder water waar je zélf ervaart hoe offshore werknemers hun uitdagende werk weten te klaren. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Professor PlonsPROFESSOR PLONS
Permanent
Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden.
Plaats reactie