Red Hot Chili Peppers

Enkel groepen of zanger/es die op het podium staan mag hier geplaatst worden.
Plaats reactie
theplayer
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 jan 2023, 22:51

Red Hot Chili Peppers

Bericht door theplayer »

De Red Hot Chili Peppers is een rockband die is opgericht in 1983. Het waren klasgenoten van elkaar in high school die toen al bekend stonden door hun wilde streken en vreemde capriolen en met elkaar een band vormden: Michael Peter Balzary (beter bekend als Flea), Anthony Kiedis, gitarist Hillel Slovak en Jack Irons drums. Ze begonnen met optreden In Los Angeles, voornamelijk met geïmproviseerde songs in een punk/funk stijl en hun zanger Anthony Kiedis rapte daar overheen.

In 1984 dook de band de studio in en daar ontstond hun eerste album, simpel getiteld: Red Hot Chili Peppers. Dat leverde één single op: Get up and Jump.
Hun muzikale stijl was nieuw voor de tijd: funky basslijnen, gecombineerd met een stevig rockgeluid en de rapzang van Kiedis daar overheen. Dat hadden we nog niet eerder gehoord…

In 1985 volgde een tweede album Freaky Style en in 1987 het derde: The Uplift Mofo Party Plan. De populariteit van het viertal groeide tot over de landsgrenzen maar drugsgebruik nam de overhand. Gitarist Hillel Slovak overleed aan een overdosis en drummer Irons stapte kort daarna uit de band.
Op zoek dus naar nieuwe leden. Dat werden John Frusciante die voor een meer melodieuze rocksound zorgde en de energieke drummer Chad Smith.

Het werd tijd voor het vierde album in 1989. Hierop staat de heel succesvolle cover van Stevie Wonders Higher Ground (uit 1973).
Op 30 staan ze voor de tweede keer het op het Rock Werchter festival in België. Andere Europese steden volgen daarna...

https://www.youtube.com/watch?v=eAi64gH07jM
Laatst gewijzigd door theplayer op 30 jan 2023, 09:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 927
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36
Gaf bedankjes: 38 keer
Werd bedankt: 44 keer
Contacteer:

Re: Red Hot Chili Peppers

Bericht door Roxmarie »

Leuke bijdrage, een stukje muziekles. 😄🎼🎧
Plaats reactie